София 1619, кв. Княжево
бул. "Цар Борис III" № 315
029571108
Записване за консултация
Лице Инжектиране на филъри

Инжектиране на филъри

Видимите знаци на възрастовите промени се появяват в резултат на множество фактори като начин на живот, влияние на слънцето, наследственост, стрес, загуба на обема на лицето. Най-бързият и лесен начин да възстановите контура на лицето, да намалите и омекотите бръчиците и гънките е чрез поставяне на филъри.

Засиленото търсене на възможно най-малко инванзивни процедури е основна тенденция в естетичната медицина през новия век. Разработването на филъри, предназначени за оформяне контура не само на лицето, но и на тялото, отлага във времето необходимостта от хирургична интервенция, но въпреки това не я измества напълно.

Филърите подобряват ефекта на други пластични манипулации като инжектиране на ботокс, повдигане на веждите или фейслифтинг. Ефективната и безопасна употреба на филъри изисква квалифициран лекар, подробно запознат с анатомията на лицето, който е в състояние да Ви препоръча подходящия за Вас филър. Избирайки да направите Вашата процедура при пластичен хирург, Вие не просто избирате някой, който има опит с процедурите по инжектиране на филъри, но и с всички видове неоперативни и оперативни операции за подмладяване на лицето.

» Какво представляват филърите?

Филърите са заместители, които възстановяват естествената форма и линии на лицевия контур. Някои филъри са на основата на естествени вещества, извлечени от човешкото тяло, други представляват синтетични форми на тези вещества, а някои може да съдържат синтетични, съвместими с човешкия организъм, компоненти. Терапията може да се извърши и в комбинация със собствени мастни клетки. Различията между отделните филъри не се отнасят единствено до техните компоненти, но и до зоните на тяхното приложение и времетраенето на резултатите.

Голяма част от използваните филъри представляват форма на хиалуроновата киселина - естествено вещество, открито в човешкото тяло, която е един от основните фактори в хидратацията и тонизирането на кожата. Филърите, разработени на базата на хиалуроновата киселина, се разпознават от тялото като естествен компонент и се характеризират с висока степен на безвредност, минимум риск от алергии и други странични ефекти. Подходящи са за уголемяване на устните и запълване на лицеви гънки. Препоръчва се и за някои повърхностни бръчици и вдлъбнати белези. Ефектът, постигнат при инжектирането на тези филъри, може да трае 6 месеца или по-дълго.

» Restylane

Продуктите Restylane са предназначени за разкрасяване на лицето като редуцират проявлението на линии, гънки и бръчки, подчертават контура, създават обем и подмладяват кожата. Процедурата осигурява естествено изглеждащи резултати. Продуктите не повлияват изражението на лицето. Дермалните филъри Restylane са базирани на хиалуронова киселина и не съдържат никакви животински съставки. Restylane е произведен по патентованата от Q-Med технология NASHA, чрез която хиалуроновата киселина е минимално стабилизирана за постигане на дълготраен, но не перманентен ефект. Суровият материал е от неживотински източник и осигурява максимална биосъвместимост, и минимално смущение на тъканите. Геловете NASHA свързват и задържат водата, увеличават обема в кожата и се характеризират с отлична лифтинг способност. Естетичната ефикасност на продуктите Restylane се дължи именно на уникалните свойства на гела, който:

 

  • повишава обема на кожата, поради неговите способности да задържа вода;
  • подобрява морфологията на кожата като повишава нейната еластичност;
  • притежава повишена трайност на ефекта, който се запазва с последващи процедури;
  • осигурява значително и дълготрайно подобрение вида на кожата, с подобрена еластичност и намалени неравности по повърхността.

» Преди процедурата

Общото здравословно състояние и външният вид като цяло могат значително да повлияят на резултата от процедурата. При консултацията те ще бъдат взети предвид от Вашия пластичен хирург. Той внимателно ще оцени състоянието на лицето Ви, тонуса на кожата и прецизно ще прегледа онези зони от лицето, в които ще бъдат инжектирани филъри.

 

За успеха на процедурата и цялостното удовлетворение от нея Вие трябва:

 

  • да споделите Вашите очаквания
  • да дискутирате предишни лечения с инжектиране на филъри, процедури по оформяне и подмладяване на лицето, терапия с ботокс
  • да разкриете подробности относно здравословното Ви състояние, приемането на лекарства, употребата на витамини, заместители на билкова основа, алкохол, цигари и наркотици
  • точно да следвате инструкциите на Вашия хирург

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

Рисковете, свързани с инжектирането на филъри, са различни при различните видове филъри и варират в зависимост от перманентността на субстанцията. При използването на филъри, които не са естествени за човешкото тяло, се налага предварително тестване за алергична реакция. Възможно е и инфектиране на третираната зона. Усложненията при тази процедура са рядко срещани и временни.

» Какво представлява самата процедура?

Стратегически точки от зоните може да бъдат маркирани преди поставянето на подходящите за Вас филъри. Инжектираните места ще бъдат почистени с антибактериално вещество, а при по-чувствителни пациенти, зоните се изстудяват за намаляване на дискомфорта. Понякога самият филър съдържа анестетични вещества, в противен случай, при необходимост, се прилага местна упойка.
Отделните фази на инжектиране продължават няколко секунди за всяка зона, а цялата процедура - само няколко минути. След завършване на процедурата всички маркировки се почистват и мястото може да се изстуди отново за облекчаване на дискомфорта, който в повечето случаи е минимален. 

» Възстановяване

Първоначално в инжектираните зони могат да се появят чувство на вцепененост, червенина, подуване и леки синини. Тези неудобства могат да бъдат намалени чрез изстудяване на зоната и обикновено изчезват след няколко дни. При някои филъри третираното място първоначално може да се подуе леко. За няколко часа този нежелан ефект изчезва.

» Резултати

Ще останете изненадани в каква степен тази относително бърза и безболезнена процедура ще подобри начина, по който Вашето лице изглежда и ще възвърне младежкото Ви излъчване. Резултатите от процедурата са забележими веднага, но тяхната продължителност зависи до голяма степен от естествения ход на възрастовите промени, както и от времето, за което самите филъри се абсорбират. 

Цени

» Инжектиране на филъри € 350,00/ml

.