София 1619, кв. Княжево
бул. "Цар Борис III" № 315
029571108
Записване за консултация
Тяло Лазерна липодистрофия

Лазерна липодистрофия

Всеки човек мечтае за добре оформено, хармонично и стегнато тяло. Понякога колкото и да полагаме усилия, те се оказват недостатъчни и макар и да се доближаваме до целта, не сме в състояние да я постигнем.

Пластичната хирургия непрестанно търси нови възможности за усъвършенстване на методите за оформяне контура на тялото. Една от последните иновации за намаляване на  тлъстините и целулита е лазерната липодистрофия. Липодистрофията се превърна в предпочитан метод в естетичната медицина, поради нейната ефективност и краткия възстановителен период.

Ако сте взискателни към външния си вид и имате желание да изваяте контура на Вашето тяло, да намалите нежеланите сантиментри от фигурата си, да стегнете кожата си и редуцирате целулита, то лазерната липодистрофия може да е подходящата за Вас процедура. 

» Какво представлява лазерната липодистрофия?

Лазерната липодистрофия представлява оперативен метод за разбиване на мастните клетки посредством лазерна енергия. Съвременните лазери, които често съпровождат липосукцията, са конструирани така, че да: улесняват максимално отстраняването на нежеланата мастна тъкан; прецизират мястото на разрушаване на мастните депа; подобряват хемостазата и подпомагат стягането на кожата.

 

За разлика от традиционната липосукция, при липодистрофията няма директно изсмукване на мазнина. С накрайника на лазера се постига контролирано изгаряне на подкожната мазнина. Клетъчните мембрани се свиват, изкривяват или разкъсват, което води до загуба целостта и формата на клетките с последваща загуба на клетъчното съдържание.

 

Разрушените мастни клетки се втечняват, организмът ги обработва самостоятелно и ги изхвърля посредством естествения метаболизъм. Високата топлинна енергия, която се използва по време на процедурата, води до активното стимулиране на фибробластите, повишава производството на колаген и еластин, крайният резулат от което е освен намаляване на мазнините и значително стягане на кожата.

 

Операцията е сравнително щадяща и има кратък възстановителен период.

 

Може да се прилага в следните зони:

 

 • Бузи, брадичка и шия;
 • Горна част на ръцете
 • Гърди
 • Гръб
 • Корем
 • Седалище
 • Бедра
 • Колене
 • Глезени и прасци

 

Мазнините се разграждат до 45-ия ден, което прави първоначалните резултати да станат видими след този период. Процесът на стягане на кожата отнема повече време, поради което, за да се види крайния резултат е необходимо да се прояви търпение и да се изчака около 6 месеца.
Методът се използва както за намаляване на концентрирани мастни натрупвания, така и в допълнение към традиционната липосукция за дооформяне контура на тялото.

 

Подходящи за процедурата кандидати са мъже и жени:

 

 • с не много големи отклонения от идеалната за тях телесна маса, със стегната, еластична кожа и добър мускулен тонус
 • с добър метаболизъм
 • без заболявания
 • непушачи
 • с реалистични очаквания и позитивна нагласа, що се отнася до възстановяването на фигурата като цяло

 

Наличието на високо кръвно налягане, диабет, сърдечни заболявания също трябва да се вземат под внимание при планиране на операцията, както и предишни операции на подлежащата на третиране област.

» Подготовка за операцията

Вашият пластичен хирург внимателно ще Ви разясни процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат дадени специфични напътствия, които ще включват:

 

 • предоперативни препоръки, диагностични тестове и лекарства
 • инструкции и лекарства за деня на самата операция
 • специфична информация, свързана с избраната упойка
 • постоперативни грижи

 

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения. Възможните рискове при лазерната липодистрофия са точковидни изгаряния, появата на хематоми, сероми и възпаление на третираното място. Решението относно вида на упойката се взима според спецификата на процедурата, предпочитанията на пациента и препоръките на хирурга. Всяка една операция крие рискове, свързани с анестезията. Тези и други фактори трябва да бъдат дискутирани с Вас преди да дадете Вашето съгласие за операцията.


Важно е да отправите всички интересуващи Ви въпроси към Вашия пластичен хирург. Безпокойството преди операцията е напълно естествено и оправдано. Споделете Вашите емоции с него. Вашият хирург и медицинският персонал ще се погрижат изцяло за Вашия престой.

» Следоперативни грижи

След приключване на операцията стягащо бельо или еластични превръзки ще бъдат поставени на третираните места. Те помагат за намаляването на отока и за приспособяването на кожата към новия контур на тялото. Преди изписването Ви от клиниката, ще Ви бъдат дадени специфични упътвания:

 

 • смяна на превръзка на 3-ти ден след операцията.
 • сваляне на конци на 7-ми ден.
 • прием на хомеопатичния продукт Arnica. (Дозата се определя от аптекаря и зависи от съдържанието на активната съставка. Така например приемът на Arnica 9 е следният: три последователни часа по три хапчета, които се държат под езика.) Arnica намалява чувствително получените отоци и насинявания, и спомага за по-бързото следоперативно възстановяване.
 • двигателен режим, щадящ оперативното място (при липодистрофия на корем се препоръчва изправена стойка на тялото - без гънки в коремната област).
 • посещения при физиотерапевт по указание на хирурга.
 • носене на еластично бельо (колан или чорапогащник) в продължение на месец след операцията.
 • използване на Хепароид или Лиотон 1000 гел при насинявания в съответната област.
 • прием на обезболяващи първите 3-5 дена, но след консултация с д-р Георгиев.

» Възстановяване

Първоначалният заздравителен процес е съпроводен със следните неразположения: отичане, изтръпналост, болка, синини и дискомфорт, които се контролират успешно с лекарства и постоперативна рехабилитация. Възможно е да изпитате временно намаляване на чувствителността в определени зони. Заздравяването отнема от 5 до 10 дни, като в този период ще бъдат премахнати и конците. Веднага щом се почувствате готови може да се върнете към лека активност - обикновено няколко дни след операцията. Първоначално избягвайте натоварващи упражнения и вдигането на тежки предмети. Цялостното възстановяване продължава няколко седмици, при което отокът и синините изчезват, а разрезните линии избледняват. Спазването на предписанията на Вашия хирург е от съществено значение за добрия резултат от операцията.

» Резултати

Първоначалните резултати се появят след първия месец, но крайният резултат ще бъде видим на 6-ия месец след операцията. Ефектът, който се постига, е силно зависим от индивидуалния метаболизъм. Изключително важно е дали пациентът спазва хранителен режим и дали води активен начин на живот. Колкото по-здравословно се храните и колкото повече спортувате, толкова по-видим и продължителен ще бъде ефектът.

Цени

Лазерна липодистрофия на бедра

€ 2200,00 - 2900,00

Лазерна липодистрофия на корем

€ 2200,00 - 2900,00

Лазерна липодистрофия на задни части

€ 2200,00 - 2900,00

.