София 1619, кв. Княжево
бул. "Цар Борис III" № 315
029571108
Записване за консултация

Новини

Целувки по холивудски
Целувки по холивудски 18.12.2015

КОГАТО АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ ПОКАЗА НА ЦЯЛ СВЯТ КОЛКО ХУБАВИ МОГАТ ДА БЪДАТ ЕДНИ УСТНИ, МЪЖЕТЕ ЗАПОЧНАХА ДА КОПНЕЯТ ДА ГИ ЦЕЛУНАТ, А ЖЕНИТЕ - ДА ГИ ИМАТ.

 

Специаллно ROUGE и за дамите, които искат да целуват винаги по холивудски, д-р Николай Георгиев разкрива тайната на прелъстителните устни. Предлагам ви да се потопите в света на една от най-търсените корекции в областта на естетичната хирургия. 

 

ВАЖЕН ДЕТАЙЛ


"Устните са изключително важни в представата на хората за красиво лице. Те, наред с очите и носа, са част от най-важните зони в него. От друга страна, съвременният Холивуд ни налага модела на актрисите с нежен профил на лицето, красиво изразен бюст и подчертано сексапилни устни, така че тяхната естетика в момента е изключително важна за хората и това е разбираемо" -  така отговори д-р Георгиев на въпроса: "Защо корекциите на устните са едни от най-често предпочитаните интервенции?".

 

МЕТОДИ И ВЪЗМОЖНОСТИ

 

"Възможностите за придаване на допълнителен обем и подчертаване на формата на устните са две - корекция по оперативен път със силиконови импланти и инжектиране на различни видове разтвори, наречени филъри" - продължава д-р Георгиев. "По своята същност филърите са два основни вида - такива, които се абсорбират от организма и такива, които остават за цял живо. Искам да подчертая, че от една страна звучи много примамливо да си сложиш материал, който не се абсорбира с времето, но от друга - ние не знаем какво точно се случва с течното силиконово олио, което се инжектира в устните през годините. Аз лично не го препоръчвам. Филърите, които се резорбират с течение на времето са много и различни, но двата основни подраздела са хиалуроновите и различните видове колагенови филъри. Недостатъкът, а и плюсът на тези материали е, че в рамките от три месеца до две години те постепенно се разграждат от организма и ако няма алергична реакция към тях, това по никакъв начин не застрашава нормалното функциониране на устните в дългосрочен аспект. Хубавото при тези филъри е, че те се поставят за 15-20 минути с локална упойка, но резултатът може да бъде задържан за относително кратък период от време".

 

СИГУРЕН ИЗБОР

 

Когато попитах за силиконовите импланти за устни. д-р Георгиев обясни, че те са разработка на американска компания  и за първи път са тествани през 2002 година. "Сега в нашата клиника разполагаме с най-новите продукти в тази облас. Те са висококачествени силиконови импланти, които по никакъв начин не застрашават живота на пациента. Хубавото при тях е, че ако жената не хареса крайния резултат, с много лка манипулация могат да се извадят и да се възвърне предишната форма на устните, без да настъпят усложнения. Тези импланти са няколко вида с различни размери - и като големина, и като дължина. Самата операция за поставянето им изобщо не е травмираща. Правят се малки разрези около 2 милиметра в гънките на устната и то от вътрешната страна, които са абсолютно невидими. След това се пробива тунелче в зоната под лигавицата и над самия мускул, без да се нарушава неговата цялост, и в него се поставя предварително избраният силиконов имплант. След процедурата устните запазват нормалните си движения и цялата си сетивност, без да има нарушения в артикулацията. Само в двата края се прави по един малък шев, конецът на който пада сам след 5 дни, а появилият се оток е много лек и той изчезва до 5-7 дни. Процедурата се прави с локална упойка и няма болка, така че веднага след нея пациентът може да се прибере у дома. Разбира се, за да се види крайният ефект е необходимо да измине поне месец след интервенцията, за да може имплантът все пак да улегне и да изглежда максимално естествено."

 

 

Така изглеждат силиконовите импланти за устни, с които работи д-р Георгиев 

 

Статия на списания ROUGE