София 1619, кв. Княжево
бул. "Цар Борис III" № 315
029571108
Записване за консултация

Новини

Новия екзекутор на мазнини Slim Lipo
Новия екзекутор на мазнини Slim Lipo 18.12.2015

През лятото смело захвърляме дрехите и оставяме слънцето, вятърът, а и погледите
да галят телата ни. Разбира се, най-добре се чувстваме в кожата си, когато сме в добра
форма. Там, където не могат да помогнат фитнесът и мъчителните диети, идва на по-
мощ Slim Lipo. Апаратът не само унищожава мастни клетки, но и не оставя улики след себе си. Един от маговете в областта на красотата - пластичният хирург д-р Николай Георгиев, прави подробен анализ на тази процедура, позната в медицинските среди като „лазерна липодистрофия“, а именно - стягане и отслабване без болка и дълго възстановяване.

 

Какво е Slim Lipo липодистрофия?


Лазерната липодистрофия със Slim Lipo е нов, много по-прецизен начин за контуриране на тялото, при който освен премахване на излишната мастна тъкан и стягане на кожата се редуцира целулитът в третираните зони.


По какво се различава този апарат от познатите ни средства за липосукция?


Липодистрофията със Slim Lipo е лазерно обработване на излишната мастна тъкан, което може да се комбинира с вакуумно изсмукване на разтопените клетки. Старата желязна канюла е заместена с гъвкава пластмасова тръбичка, която заобикаля всички укрепващи структури между кожата и прилежащите мускули. По този начин травмата за пациента е в пъти по-малка. Не се налага дълго носене на еластично бельо, тъй като възстановяването на тъканите става много по-бързо от обикновената липосукция. Лазерният лъч при Slim Lipo предизвиква затопляне до 70 градуса и благодарение на термичния ефект се получава стягане на кожата.

 

В клиниката разполагаме с всички варианти за липосукция – вакуумна, ултразвукова,
микровълнова, лазерна липодистрофия. При повечето пациенти правим комбинация
между различните типове за постигане на оптимален ефект.


Колко разпространен е този метод?


В света са произведени 50 апарата според информацията на фирмата производител. Следващата седмица ще обменя опит. с пластичен хирург в Дюселдорф, който има богата практика в работата с този апарат.


Кои зони могат да се третират със Slim Lipo апарата?


Работи се във всички зони - корем, ханш, паласки, дупе, бедра, гърди (при мъжете). Изследванията показват, че е много ефикасен при третиране на по-деликатните и отпуснати зони в областта на шията и ръцете.


Колко време е нужно за възстановяване след процедурата?


Първите ни пациенти със Slim Lipo са двама души от клиниката. На следващия ден те вече бяха на работа. Възстановителният период зависи от обема на третираната зона, състоянието на
пациента – физическо и психическо, и от възрастта. Препоръчително е след операцията да се спазват някои правила, за да може ефектът да се види максимално бързо. Правилният двигателен
и хранителен режими след пластични операции прави чудеса. Изключвам напълно драстичните диети, които повече вредят, отколкото помагат.


За кого не е подходяща лазерната липодистрофия?


Апаратът не е подходящ за пациенти със свръхтегло, както и за слаби, но с много отпусната кожа. За тях препоръчвам освен процедура със Slim Lipo и изрязване на излишната кожа.


Колко време трае процедурата?


Около 3 часа. Апаратът работи с килоджаули. Това налага някои предварителни изчисления по определени формули за всяка конкретна зона, която се обработва. Пациентът е под пълна анестезия и не усеща никаква болка. Събужда се в леглото си, облечен в еластично бельо, което се носи в продължение на около две седмици.


Има ли болка при възстановяването?


При тази апаратура болката по време на възстановяването е значително по-слаба
от стандартната липосукция. Методът не е толкова инвазивен, защото дупчиците,
които се получават при вкарване на канюлите в подкожието, са много по-малки (до
2,5 мм).


Каква е продължителността на ефекта?


Ефектът от процедурата е доживотен, но ако човек не спазва правилен хранителен режим, ще напълнее бързо в зоните, където не е приложена процедурата, и по-бавно във вече третираните участъци.