София 1619, кв. Княжево
бул. "Цар Борис III" № 315
029571108
Записване за консултация

За нас

Д-р Николай Георгиев

 

 

Д-р Николай Георгиев е пето поколение лекар, завършва Медицинска академия в София през 1990г., специализира хирургия през 1998г., след което получава и специалност по пластично-възстановителна хирургия. Основната му практика като хирург е в една от най-големите болници в България -   Многопрофилна болница за активно лечение и спешна помощ Пирогов. Непосредствено след това асистира при един от пионерите на пластичната хирургия в България – доц. д-р Христо Бояджиев. През 2006г. основава „Медицински център за пластична хирургия Д-р Николай Георгиев“, където успешно практикува и в момента. През 2012г. създава към клиниката Център за постоперативана рехабилитация и козметика, в който пациентите биват подпомагани професионално в тяхното пълно, по-бързо и щадящо възстановяване.  

Д-р Н. Георгиев е един от хирурзите, участвали в „Пълна промяна“. Той е член на БАПРЕХ- Българска асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хиругия, EURAPAS (European Association of Plastic Surgeons)  – Европейска асоциация на пластичните хирурзи и  ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery)– Международно дружество по естетична и пластична хирургия. Периодично участва в международни научни форуми, семинари и специализации в чужбина, където обменя опит със световно-известни специалисти в областта. 

 

Д-р Мартин Генов

 

 

Д-р Мартин Генов е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Чрез естетика и наука той създава изкуство в пластичната хирургия, а прецизността и вниманието към всеки детайл са негова философия. Усетът му за красота е безпогрешен, a атестат за неговата работа са доволните пациенти от България и чужбина.
Завършил е медицина и медицински мениджмънт към Медицински университет – София. Практикува реконструктивна, естетична и пластична хирургия в едни от най-престижните болници в България и чужбина. Той е единственият българин специализирал и работил в най-голямата частна клиника в Северна Европа – Akademikliniken, Стокхолм, Швеция, под ръководството на световноизвестния проф. Пер Хеден.

Д-р Мартин Генов


Уменията и таланта на д-р Генов са получили високо признание и в клиниките Villa Bella в Италия, където той твори под ръководството на дългогодишния президент на Италианската асоциация по пластична и естетична хирургия проф. Джовани Боти и в St. Andrews Center for Plastic Surgery and Burns – Broomfield Hospital, Великобритания, в екип с едни от най-известните и признати консултанти по реконструктивна и естетична хирургия в Обединеното кралство. 
Д-р Генов е доказал професионализма си и в едни от най-добрите болници в България - УМБАЛ “Александровска“ и УМБАЛСМ “Пирогов“. В последните две години, заедно със свои колеги участва в създаването и развитието на отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия в МБАЛ ”Уни Хоспитал”, Панагюрище. От началото на 2017 година д-р Генов провежда консултации и операции в Медицински център за пластична хирургия "Д-р Николай Георгиев".
Прецизността и усета към съвършенство са вродени в характера на д-р Мартин Генов. Той се отдава с еднаква страст както на работата си, така и на хобитата си през свободното време. Запален фен е на кулинарията, гмуркането и подводната фотография, с които доказва своята страст към детайла.