София 1619, кв. Княжево
бул. "Цар Борис III" № 315
029571108
Записване за консултация
Гърди Повдигане на гърди

Повдигане на гърди

Женските гърди се променят с времето, загубвайки своята младежка форма и стегнатост. Тези промени, като загуба на еластичността на кожата, може да са в резултат на бременност, кърмене, вариране на теглото, гравитация. Фактор е и наследствеността. Ето защо дори в тинейджърските години, гърдите може да са отпуснати и увиснали. Загубата на добре оформените и стегнати гърди се отразява на женското себевъзприятие и самочувствие.
Ако желаете да възстановите стегнатостта и формата на Вашите гърди, вероятно повдигането на гърдите е подходящата за Вас процедура. В общи линии при нея гърдите се повдигат и стягат чрез премахване на излишната кожа и опъване на тъканта, за да се оформи новият контур на гърдата. Ако ареолата (пигментираната кожа около зърното) е уголемена, чрез тази процедура тя може да бъде коригирана. Повдигането на гърди подмладява женската фигура, а профилът на гърдите става по-млад и по-стегнат.
Тук ще се запознаете в най-общи линии с процедурата по повдигане на гърдите. Най-добрият начин обаче да научите как да постигнете Вашите цели и да удовлетворите Вашите желания е консултацията с пластичен хирург.

» Какво представлява повдигането на гърдите?

Чрез тази процедура, наричана още мастопексия (mastopexy), се повдига и подобрява формата на женските гърди в случаите когато:

  • те са увиснала, но пропорционални на тялото
  • са загубили стегнатостта си и еластичността на кожата
  • без поддръжката на сутиена, зърното е поднало под сгъвката на гърдите
  • зърното и ареолата сочат надолу
  • кожата е набръчкана и ареолата е уголемена

Повдигането на гърдите е подходящо за жени, желаещи да подобрят формата и позицията на своите гърди
Научи повече

» Откъде да започнете?

Консултацията с Вашия пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимално подобряване на очертанията на гърдата
Научи повече

» Вашето повдигане на гърдите

Повдигането на гърдите е високо индивидуализирана процедура, при която се прилагат множество техники и пластични модели
Научи повече

» Подготовка за операцията

Вашият пластичен хирург внимателно ще Ви разясни процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат дадени специфични напътствия, които ще включват:

  • предоперативни напътствия, диагностични тестове и лекарства
  • инструкции и лекарства за деня на самата операция
  • специфична информация, свързана с избраната упойка

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения
Научи повече

» Следоперативни грижи

След приключване на операцията, върху разрезите ще бъдат поставени превръзки. Еластична превръзка или поддържащ сутиен ще минимизират появата на отоци и ще стягат гърдите до тяхното пълно заздравяване
Научи повече

» Възстановяване

Първоначалното мастопексия възстановяване е придружено от отичане и дискомфорт при мястото-донор (при техники, използващи ламба)
Научи повече

» Резултати

Крайните резултати от повдигането на гърдите могат да се очакват през следващите няколко месеца. Разрезните линии са постоянни, но не толкова забележими
Научи повече

Цени

» Повдигане на гърди€ 2800,00 - 3900,00