София 1619, кв. Княжево
бул. "Цар Борис III" № 315
029571108
Записване за консултация
Трансплантация (присаждане) на коса Терапии за заздравяване на косата и против косопад

Терапии за заздравяване на косата и против косопад

 

Комплексна грижа за косата

 

В допълнение към основната ни дейност, а именно трансплантацията на коса, в Медицински център за пластична хирургия „Д-р Николай Георгиев“ предлагаме на нашите пациенти комплексна грижа за косата за постигане на най-добри резултати преди, по време на и след операцията. Това включва:

 

  1. Витамини за растеж на косата;
  2. Козметика за грижа за скалпа;
  3. Плазмотерапия – терапия с плазма и терапия с плазма и хиалуронова киселина;
  4. Прилагане на най-съвременните методи за стимулиране на космените фоликули и реактивиране на растежния процес – мезотерапия с продукти за растеж на косата и терапия с филъри за коса от последно поколение;

 

Какво представлява мезотерапията?

 

Мезотерапията е метод на въвеждане на неголеми дози лекарствени средства, витамини, хомеопатични продукти, козметични коктейли и др. подкожно или вътрекожно в определена зона.

 

По време на процедурата се правят повърхностни убождания на дълбочина 0,5 – 0,6 мм с помощта на много тънки игли (спринцовки или специални пистолети за мезотерапия). Убожданията в обработваната зона на тялото са множество, до няколко десетки, като целта е равномерното въвеждане на препарата под кожата.

 

В дермата, средния слой на кожата, са съсредоточени капилярите, рецепторите, колагеновите влакна, пигментните клетки и всичко, което отговаря за здравия и естетичен външен вид на кожата и косата.

 

Мезотерапията позволява непосредственото доставяне в дермата на пептиди, аминокиселини, витамини и минерали, които не могат или проникват в незначителна степен при стандартното нанасяне върху кожата.

 

Важно е да се знае, че мезотерапията е начинът, по който препаратът се въвежда в организма, а не название на самия препарат. Ето защо,

 

преди да решите да се подложите на процедурата, е необходимо да направите предварителна консултация, по време на която да се определи какъв вид препарат трябва да се инжектира във Вашата кожа.

 

В Медицински център за пластична хирургия „Д-р Николай Георгиев“ работим с най-съвременните, висококачествени, сигурни и ефективни препарати за мезотерапия, стимулиращи растежа на косата, а именно:

 

1. XL Hair – филър, съдържащ неомрежена абсорбираща се хиалуронова киселина, чието хидратиращо и стимулиращо действие е засилено чрез биоревитализиращ разтвор. Инжектира се в космения дермис на главата, веждите и пубиса. Има силно реструктуриращо, хидратиращо и биостимулиращо действие при косопад.

 

2. DR CYJ – първият филър за коса, който стимулира нейния растеж, подпомагайки регенерирането на скалпа. Съдържа 7 пептида и 0,7% хиалуронова киселина и притежава инвовативен механизъм за бавно (14 дни) освобождаване на пептидите.

 

Двата препарата се използват и при двата пола при косопад, плешивост и рядка коса. По протокол необходимият брой процедури за максимален ефект е 4, които се извършват през 10 – 14 дни.

 

Цени:

XL Hair - 80 € (за една апликация)

Пакет от 4 процедури – 290 €

DR. CYJ - 180 € (за една апликация)

Пакет от 4 процедури – 670 €

PRP – 300 €

PRP с хиалуронова киселина – 350 €