София 1619, кв. Княжево
бул. "Цар Борис III" № 315
029571108
Записване за консултация
Трансплантация (присаждане) на коса Терапии за заздравяване на косата и против косопад

Терапии за заздравяване на косата и против косопад

Комплексна грижа за косата

 

В допълнение към основната ни дейност, а именно трансплантацията на коса, в Медицински център за пластична хирургия „Д-р Николай Георгиев“ предлагаме на нашите пациенти комплексна грижа за косата за постигане на най-добри резултати преди, по време на и след операцията. Това включва:

 

  1. Витамини за растеж на косата;
  2. Козметика за грижа за скалпа;
  3. Плазмотерапия – терапия с плазма и терапия с плазма и хиалуронова киселина;
  4. Прилагане на най-съвременните методи за стимулиране на космените фоликули и реактивиране на растежния процес – мезотерапия с продукти за растеж на косата и терапия с филъри за коса от последно поколение;
  5. Физиотерапия за коса – третиране на скалпа с червена светлина с дължина на вълната, стимулираща растежа на косата.

 

Какво представлява мезотерапията?

 

Мезотерапията е метод на въвеждане на неголеми дози лекарствени средства, витамини, хомеопатични продукти, козметични коктейли и др. подкожно или вътрекожно в определена зона.

 

По време на процедурата се правят повърхностни убождания на дълбочина 0,5 – 0,6 мм с помощта на много тънки игли (спринцовки или специални пистолети за мезотерапия). Убожданията в обработваната зона на тялото са множество, до няколко десетки, като целта е равномерното въвеждане на препарата под кожата.

 

В дермата, средния слой на кожата, са съсредоточени капилярите, рецепторите, колагеновите влакна, пигментните клетки и всичко, което отговаря за здравия и естетичен външен вид на кожата и косата.

 

Мезотерапията позволява непосредственото доставяне в дермата на пептиди, аминокиселини, витамини и минерали, които не могат или проникват в незначителна степен при стандартното нанасяне върху кожата.

 

Важно е да се знае, че мезотерапията е начинът, по който препаратът се въвежда в организма, а не название на самия препарат. Ето защо, преди да решите да се подложите на процедурата, е необходимо да направите предварителна консултация, по време на която да се определи какъв вид препарат трябва да се инжектира във Вашата кожа.

 

В Медицински център за пластична хирургия „Д-р Николай Георгиев“ работим с най-съвременните, висококачествени, сигурни и ефективни препарати за мезотерапия, стимулиращи растежа на косата, а именно:

 

  1. XL Hair – филър, съдържащ неомрежена абсорбираща се хиалуронова киселина, чието хидратиращо и стимулиращо действие е засилено чрез биоревитализиращ разтвор. Инжектира се в космения дермис на главата, веждите и пубиса. Има силно реструктуриращо, хидратиращо и биостимулиращо действие при косопад.
  2. DR CUJ – първият филър за коса, който стимулира нейния растеж, подпомагайки регенерирането на скалпа. Съдържа 7 пептида и 0,7% хиалуронова киселина и притежава инвовативен механизъм за бавно (14 дни) освобождаване на пептидите.

 

Двата препарата се използват и при двата пола при косопад, плешивост и рядка коса. По протокол необходимият брой процедури за максимален ефект е 4, които се извършват през 10 – 14 дни.

 

Физиотерапия за коса

 

В Медицински център за пластична хирургия „Д-р Николай Георгиев“ предлагаме физиотерапия за коса по метода, известен като Low Level Laser Therapy.

 

Как действа терапията?

 

Лазерната терапия за коса намалява производството на продукта дехидротестостерон в кожата и така води до намаляване на загубата на коса при наследствена плешивост; увеличава количеството на азотен оксид (съдоразширяващо вещество), като по този начин засилва притока на кръв в скалпа.

 

Цикълът на растеж на косата се състои от 3 фази: фаза на растеж (anagen), фаза на почивка (telogen) и фаза на опадане (catagen). Терапията допринася за увеличаване на производството на енергийни вещества, което способства за увеличаване на метаболизма и трансформацията на космените фоликули от катагенни и телогенни в анагенни, което от своя страна води до сгъстяване на косата.

 

Какво представлява терапията?

 

Използват се шапки с диоди, които излъчват червена светлина с дължина на вълната 630 – 670 нанометра, която е абсолютно безвредна за организма. Обикновено са нужни около 3 процедури на седмица в продължение на 12 до 26 седмици, след което се забелязва намаляване на косопада и сгъстяване на косата. Използва се самостоятелно, като подготовка преди трансплантация или като стимулираща терапия след извършването на присаждане на коса.

 

Какви са предимствата на терапията?

 

Лазерната терапия води до сгъстяване на косата при наследствена плешивост както при мъжете, така и при жените. Това е един абсолютно безвреден, сравнително евтин, напълно безболезнен и гарантирано ефективен метод.

 

Цени:

 

XL Hair  - 150 лв. (за една апликация)

Пакет от 4 процедури – 550 лв.

DR CUJ - 350 лв.  (за една апликация)

Пакет от 4 процедури – 1300 лв.

PRP – 300 EUR

PRP с хиалуронова киселина – 350 EUR

Физиотерапия за коса „Low Level Laser Therapy“ – 35 лв. (за една процедура)

Пакет от 36 процедури – 1008 лева